woensdag 12 december 2012

Maliebaan Afscheid van Marjan Wertwijn



Na meer dan vijf jaar wijkmanager Oost en Noordoost te zijn geweest gaat Marjan Wertwijn onze wijk verlaten en wordt wijkregisseur in Overvecht.
De BBMO heeft afscheid van haar genomen en haar bedankt voor haar grote inzet voor de BBMO.
Wij wensen haar opvolgester Jacolien Rutten veel succes met haar werk voor onze wijk, en de BBMO straks.

zondag 9 december 2012

Maliebaan Presentatie Lofdicht op de Maliebaan (II)

Zaterdag 8 december werd het gedicht De Utrechtse Maliebaen officieel ten doop gehouden in een propvol zaaltje van Kunstuitleen.

Salon Saffier heeft het gedicht in een mooi verzorgd boekje uitgegeven. Het tweede exemplaar van de dichter Dyonys Oortman werd door Niels Bokhove aangeboden aan Maarten Oortman Gerlings.

(overgenomen van de website van Salon Saffier)
Over "Lofdicht op de Maliebaan":

De dichter van De Utrechtse Maliebaen, Dionys Oortman († 1737), was een Utrechtse doopsgezinde textielhandelaar, die een moestuin aan de Maliebaan had. Het boekje, nu uitgegeven door literair theater Salon Saffier in de reeks De Utrechtse Boekhoudpers als deel 3, bevat niet alleen het hele gedicht, maar ook een toelichting daarop en een schets van Oortman, zijn tijd en de Maliebaan toen.
 

zondag 2 december 2012

Maliebaan Presentatie Lofdicht De Maliebaen

 
8 december om 16:00 uur wordt het lofdicht op de Maliebaan, door Dionys Oortman over de Maliebaan in het begin van de 18e eeuw, gepresenteerd in de Utrechtse Kunstuitleen.
Indien u daarbij wilt zijn wordt u verzocht u aan te melden via: info@salonsaffier.nl